L’entitat

Estatuts

Treballar la salut segons la definició de la OMS. És a dir, d’una manera global incidir en la dimensió psicològica, física i social de la persona per tal que ella mateixa pugui millorar la seva salut dins de les seves possibilitats. (Enllaç amb el capítol 2, article 3 dels estatuts).

 

Entenent la Persona com a un ser bio psicosocial. La Salut humana és un estat d’equilibri entre l’home, el seu medi social i el seu medi natural.

 

La comunicació, el treball i el saber humans són elements bàsics per a restablir i mantenir aquest equilibri. Per això es treballaran aquests com un tot interdependent, amb una clara vocació docent, assistencial i investigadora per tal d’assolir els següents objectius.

La fundacio neix de...

La Fundació Privada Fent Vida neix de la motivació d’un grup de persones, residents a Osona i Vallès Oriental, que es proposen de treballar plegats per a la Salut. Tant la salut de les persones com la salut del medi, des d’un punt de vista interdisciplinari i d’una manera respectuosa.
 
Ens constituïm formalment l’any 2008. Malgrat la seva recent constitució, el projecte principal de la Fundació, el Jardí Etnobotànic Mas Jalech, ja fa més de 15 anys que es va iniciar.
Les principals línies d’actuacions que se segueixen des de la Fundació són:

-  Fomentar la salut de les persones.
-  Vetllar per la  integritat del medi natural.
-  Construir una societat més plural i més compromesa amb els drets humans.

QUE FEM?

- Ampliar i mantenir la col·lecció etnobotànica de Mas Jalech. Més de 300 espècies de plantes, disposades per zones segons la finalitat de cultiu, útils per l'home al llarg de la història.

- Organitzar itineraris dins i fora de l'entorn de Mas Jaelch per tal que els visitants prenguin contacte amb la terra i amb tot el que hi ha en ella.

- Promoció d'hàbits saludables i de consum assenyat a través de cursos, visites escolars i xerrades.

Situacio

Fent vida entorn

Ens trobem prop del naixement del riu Congost, afluent del Besòs. Des de Mas Jalech, un entorn rural al Sud d'Osona i encarats cap al Vallès Oriental, gaudim d'una esplèndida panoràmica emmarcada pel Massís del Montseny i els darrers contraforts dels Cingles de Bertí.

 

Grup Huma

Som un grup de persones obertes a treballar amb tothom que vulgui millorar la salut del medi i de les persones que hi vivim, i que comparteixi, també, la manera de fer-ho.

sebastia

Sebastia Marti Gasch

Secretari

Secretaria i direcció de la Fundació Fent Vida.

sebastia

Gaspar Barbany Sturlese

patrò

Patró de la Fundació Fent Vida.

Col·laboradors

colaboradors-fent-vida

Fundació FENT VIDA

Mens Sana in corpore Sano. Corpore Sano in natura permanuit